söndag 19 juli 2009

Mörker

Hej har ni märkt att under sommaren så är det ett konstigt mörker i själen. Man kan ju undra vad det beror på. Fast jag vet. Det är ingen fotboll på sommaren det är det som gör att det känns tungt. Man har inga matcher att se fram emot lördag, söndag, tisdag och onsdag. Säkert 8 timmars tomrum i veckan som man annars ägnar åt fotboll och säkert 5-8 timmar till som man lägger ner för att kunna tippa rätt. Men nu börjar man se mörkret ur tunnlen det är bara 3 veckor kvar nu innan det sätts igång. Det känns bra. Fast i och med att vi ska få en ny familjemedlem så lär det inte lika mycket fotboll som innan, Fast det gör inte så mycket gäller att ha en balans i livet man kan inte bara styras av egoimpulser.

För länge sen rekomenderarade jag serier på den här bloggen det är hög tid att göra det igen nu när det ska regna i några dagar. Jag tycker man helst ska se serier på box för då kan man plöja dem på rad och helst ska serien vara avslutat. Här kommer några såna.

Arkiv X 1-9 säsonger: Handlar om agenterna Mulder och Scully som jagar det okända och möter ständigt hemligt motstånd från organisationer man inte trodde fanns. Har själv inte sett alla nio säsonger, har hunnit se två. Men den rekomenderas.
The Wire: 1-5 säsonger: Knarkspaning i Baltimore av en hemlig grupp som jagar alla bovar. Ger en väldigt sann bild av verkligheten och är inte så amerikansk. Bra skådespelare och mycket trovärdig story. Se trailer
http://www.youtube.com/watch?v=S1HUlTKvDUI
Sopranos 1-6 säsonger: Världens bästa serie, jag har skrivit om den innan, finns egentligen inga ord för den serien man måste bara se den. Första avsnittet och säsongen kanske är lite
annorlunda man tycker de bara pratar men man kan kalla det en sorts uppbyggnad för vad som komma skall.
http://www.youtube.com/watch?v=Al0kvZPBiLM
Seinfeld 1-9 säsonger: min polare J skulle bli galen om den här inte var med som rekomendation, världens bästa komediserie. Handlar om vardagliga situationer som blir roliga.

Det var allt för nu ha en bra söndag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är alltid bra att få filmtips men den enda som är något sevärda är Seinfeld och framför allt Sopranos. Arkiv X är bara första säsongen som är bra. Jag tycker att du har glömt en riktigt bra box och det är Vänner-boxen. Den är perfekt i sommar-regnet.

Hälsningar "Git"

Anonym sa...

Smaken är ju olika, är inte så mycket för komedier Vänner tycker jag är okej inte mer.
MVh Peppe

Lasse sa...

Ja fy sjutton vad tomt det är utan fotbollen. Bara väntar på att serien ska komma igång igen och se Arsenal spöa de blå.

Men visst sjutton blir det en hel del video (såväl filmer som serier) istället. I vissa delar av världen (runt ekvatorn) har ju vi som bor där regnsäsong just nu (men det har jag å andra sidan hört att ni har vissa dagar i Sverige i juli också) så då är det ju såna aktiviteter som gäller.

Anonym afrikan (men inte så mörk som dagarna är utan fotboll)