tisdag 7 juli 2009

lite böcker

Hittills har bokläsandet flutit på bra under sommaren.
Första boken är med George P Pelecanos: Boken heter "Ren som snö". Det som är så speciellt med Pelecanos är hans sätt att skildra rassmotsätningar som speglas i samhället mellan svarta och vita. Han väver in det på ett smart sätt i hans böcker. Den här boken handlar om privatspanaren Derek Strange som får till en tillsynes lätt uppgift att göra lite efterforskningar om ett mord, men så lätt går det inte. En mycket läsvärd bok 5 av 5.
Nästa bok är Dan Browns "Änglar och demoner": Jag har sett både boken och filmen och jag kan lätt säga att boken vinner med överlägsen klasskillnad En ny form av materia har upptäckts i ett hemligt center, men det har blivit stulet så av nån anledning kallas Robert Langdom in och helt plötsligt är han i Vatikanstaten där fyra medlemmar av de som kan bli påvar har blivit kidnappade och en jakt att hitta dem innan de blir mördade börjar. Dan Browns bästa bok helt klart 5 av 5.
Nästa böcker är också Dan Brown "I cirkelns mitt" och "Gåtornas palats": De här är inget vidare svårt att skriva någon recension alls på dessa två böcker, överdrivna och dåliga personligheter som har huvudrollerna. Läs Änglar och Demoner och Da vinci koden istället.
James Patterson "Den första att dö": Brudparet hade knappt öppnat sin champagne innan en kallblodig mördare dödar dem, sen fortsätter det med fler par. Polisen jagar i blindo. En spännande bok men kanske lite överdrivet slut, men klart läsvärd.
Sista boken men kanske den bästa Robert Harris "Faderland" heter den på svenska. En deckargåta men det som är mest anmärkningsvärda eller tänkvärda är att den utspelar sig på 1960-talet och den utspelar sig i en låtsas värld. För den utspelar sig i tyskland och Hitler är chef. Alltså Hitler och Tyskland vann andra världskriget så historien är ändrad. Läs denna den ger många tankar om hur det kunde gått samtidigt som man får följa jakten efter en mördare och bevis på nåt hemskt.










Idag spelar John Me på allsång på skansen missa inte detta, tyvärr kommer han nog inte få så mycket program tid eftersom Carolina av Ugllas och Magnus Uggla och Robert Gustavsson uppträder.. Heja kusinen!!!

I övrigt vill jag bara säga att jag har lyssnat på den norske artistens Alexander Rybaks album, världens sämsta album, det visade sig att han hade nog en enorm tur att han lyckades vinna Eurovision. katastrof album.



Inga kommentarer: